Spar penge på varmeregningen med en træpilleovn

Spar penge på varmeregningen med en træpilleovn
Spar penge på varmeregningen med en træpilleovn

Mange husejere forsøger at spare penge på deres varmeregninger i disse dage. Med energiprisen, der stiger, leder mange mennesker efter måder at skære ned på og stadig nyde et varmt hjem i vintermånederne. En måde, du kan gøre dette på, er ved at installere en træpilleovn! Læs videre for at lære mere om, hvordan de fungerer, og hvilke fordele de tilbyder din familie i dag!

Hvad er en træpilleovn?

En træpilleovn er et opvarmningsapparat, der brænder små granulater af komprimeret savsmuld kaldet brændselspiller. Træpilleovne kan brænde både fabrikerede og naturlige træpiller. Fremstillede pellets er fremstillet af genbrugsmateriale som f.eks. gamle aviser eller biprodukter fra landbruget som jordnøddeskaller.

Pilleovnen er altså en form for brændeovn, men fyrer bare med brænde i pilleform. Den kan styres, så den tænder og slukker, når rummet har en vis temperatur, og på den måde vil man ligesom med en varmepumpe altid have et lunt og rart hjem.

Køb din pilleovn hos KK-Import.

Fordele ved en pilleovn:

– Den tænder selv op, når der er koldt i rummet, så du skal ikke selv lave bål, som man gør i en brændeovn. Og så lukker den selv ned, når der er en god temperatur.

– Lave emissioner. Træpilleovne er kendt for at være meget ren forbrænding og producerer kun en brøkdel af de emissioner, der kommer fra fossile brændstoffer som propan, naturgas eller olie.

– Der kræves ikke så meget lagerplads. En brændeovn kræver, at du fylder dit hjem med brænde til vintermånederne, men det er ikke tilfældet med en pilleovn. Du kan købe små sække med piller til din pilleovn i løs vægt, så du ikke behøver at opbevare store mængder brændsel.

– Du sparer penge på varmeregningen. Piller er en overkommelig energikilde sammenlignet med andre former for energi, og mange stater tilbyder skatteincitamenter, hvis du installerer en træpilleovn.

Ulemper ved en træpilleovn:

– Du har stadig brug for en alternativ varmekilde som f.eks. elvarmeovne, hvis du bor i et område, hvor der ikke er de rette betingelser for en pilleovn.

– Du bliver nødt til at købe stort parti af piller, og det er ikke mange steder, hvor du kan købe piller i løsvægt. Det er bedst at undersøge i dit område, hvem der sælger træpiller, før du installerer en pilleovn.

– En pilleovn larmer lidt mere, end en brændeovn gør.

– Mange elsker at se flammerne inde bag brændeovnens glas, det er ikke muligt med en pilleovn.

Hvordan kan man spare penge på varmeregningen med en pilleovn?

En pilleovn kan hjælpe dig med at spare penge på din varmeregning hver måned. Da omkostningerne ved at bruge en pilleovn, i forhold til andre energikilder, som propan, naturgas eller olie er meget laverer.

En pilleovn er bare mere praktisk, da den styrer sig selv og sørger for, at der altid er en behagelig temperatur i hele huset. Det eneste, man skal sørge for, er at fylde træpiller i den, så den har noget at brænde af. Træpiller kan man købe i stort set alle byggemarkeder og jo flere poser á paller man køber, jo billigere bliver det. Man skal dog sørge for, at træpillerne opbevares tør, da de ikke tåler vand eller fugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *