Sådan fungerer en luft til vand-varmepumpe

Sådan fungerer en luft til vand-varmepumpe
Sådan fungerer en luft til vand-varmepumpe

Når det kommer til opvarmning af et hjem til vinteren, vinder luft til vand varmepumper popularitet. Disse varmepumper er et hybridsystem, der anvender en varmepumpe til opvarmning og en lufthåndterer til køling. De bruger udendørs luft, der enten er kølig eller varm til at varme eller afkøle luften, der strømmer gennem dit hjem.

Driftsprincippet for luft-til-vand-elsystemet

Operativsystemet er enkelt og består af følgende trin:

 • Enhedens udvendige modul har en stærk ventilator, der trækker luft fra gaden.
 • Desuden er fordamperen i direkte kontakt med udeluften (varmeveksler).
 • Et kølemiddel cirkulerer i et lukket kredsløb i fordamperen, hvor det opvarmes og fordamper (dvs. går i gasformig tilstand). Kogning ved lave temperaturer er et unikt træk ved kølemidlet.
 • Det gasformige kølemiddel kommer ind i kompressoren (som drives af elektricitet). Kompression øger kølemidlets tryk og temperatur.
 • Det opvarmede stof bevæger sig til kondensatoren under højt tryk, hvor det opvarmer bæreren (i dette tilfælde vand).
 • Kølemidlet afkøles efter at være returneret, kondens opstår, og den gasformige tilstand bliver en væske. I kredsløbet er der installeret en trykreduktionsudvidelsesventil. Det flydende kølemiddel kommer ind i fordamperen (varmeveksleren) efter at have passeret det og bliver gasformigt.

Dette er en uendelig cirkel. Således bliver en luft til vand varmepumpes drift klar. Luften er trods alt en ubegrænset naturressource, der aldrig løber tør (og er helt gratis). Dette giver dig mulighed for at spare en betydelig sum penge på rumopvarmning.

Specifikationer for luft-til-vand-elsystemet

Denne type varmepumpe har mange fordele i forhold til luft til luft varmepumpe. Effektivitet, tilpasningsevne, brugervenlighed og miljøvenlighed er kun nogle få af dem. Vi mener dog, at følgende indikatorer kræver særlig opmærksomhed:

 • Vandmængden: En luft-til-vand-kraftenhed kan designes til at levere varmt vand samt organisere opvarmning og afkøling. Lagertankens volumen angiver det potentielle forbrug af termisk energi, rummets areal osv. I det udstyrede varmesystem cirkulerer varmt vand (radiatorer, ventilatorspoleenheder, gulvvarmesystem).
 • COP-indikator: Ydelseskoefficienten (COP) er et mål for, hvor effektivt systemet er.
 • Kompressoren, der bruger elektricitet til at komprimere det gasformige kølemiddel, drives af lysnettet. COP-nummeret i den tekniske dokumentation repræsenterer forholdet mellem genereret og forbrugt energi. Hvis tallet er 3, producerer luft-til-vand-varmepumpen tre gange så meget energi, som den bruger. Jo bedre og mere omkostningseffektivt udstyret er, desto højere er indikationen.
 • Kolde temperaturer er ideelle til arbejde. Varmepumpen kan trække varme ud ved temperaturer helt ned til -10 °C og helt op til -25 °C.
 • SCOP er varmepumpens sæsonbestemte ydelseskoefficient. Når alt kommer til alt ændrer miljøets temperatur sig altid. Værdien bestemmes af klimazonen, og mange temperaturindikatorer (om vinteren og sommeren) bruges som udgangspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *