Sådan beskytter du din bil fra skadedyrene

Sådan beskytter du din bil fra skadedyrene
Sådan beskytter du din bil fra skadedyrene

Skadedyr er ikke kun kendt for at snige sig ind i kældre og på lofter, når det bliver koldt og regner udenfor. Mange tager sig også til takke med bilens motorrum, når de søger læ for regnen. Her kan de finde på at bygge redde – og det er først noget, der bliver opdaget, hvis bilen begynder at lugte eller hvis skadedyret har gnavet en ledning over. I nogle tilfælde bliver det dog først opdaget for sent og kan ende med et uheld på vejene.

Der er dog meget, du kan gøre for at beskytte din bil fra dyr i motorrummet. Vi kommer her med vores bedste tips.

Fjern lugten

Hvis du allerede har besøg af skadedyr i dit motorrum, så vil du helt sikkert opdage det på lugten. De fleste dyr afsætter deres visitkort i form af urin, så de kan finde vejen tilbage til bilen igen, når de har været på jagt. Hvis du altså oplever at din bil stinker, bør du vaske området grundigt for at fjerne den forfærdelige lugt. Du kan også prøve at overdøve den forfærdelig lugt med kunstige dufte på spray, så de simpelthen ikke kan finde vejen tilbage til din bil.

Undgå besøg

Hvis du endnu ikke har haft besøg – eller bare gerne vil undgå nye besøg, så er der også nogle ting, du kan prøve. Du kan f.eks. rydde op rundt omkring bilen og fjerne eventuelle poser, kasser, affald og lignende, som kan tiltrække dyr.

Du kan også prøve at sætte en lampe med sensor op, som tænder, når dyrene nærmer sig. Skadedyr som f.eks. rotter og mår foretrækker mørke, så de holder sig generelt fra oplyste steder.

Den nemmeste (og også mest effektive) løsning er dog at opsætte Gnaversirenen i dit motorrum. Gnaversirenen er et ultralydsapparat, som du kan montere i bilens motorrum, og den udsender en højfrekvent lyd, som mennesker ikke kan høre, men som skræmmer skadedyr som mus, mår og rotter væk. Den bruger meget lidt strøm og genererer ikke andre end skadedyr, så det er en god investering, hvis du gerne vil holde din bil beskyttet og sikker – uanset hvor du parkerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *