Gør det selv eller hyr en håndværker

Gør det selv eller hyr en håndværker
Gør det selv eller hyr en håndværker

Om man selv skal kaste sig over et bygge-/renoveringsprojekt, er der flere faktorer som er med til at afgøre. Dels bør du spørge dig selv, om du har tiden til selv at fører værktøjet. Hvis du har et projekt som skal være færdigt inden for kort tid, og du bruger mange timer på dit faste job, kan det være svært at finde tid til det hele. Har du derimod et ”hygge-projekt”, som du vil bruge lidt tid på her og der når tiden er, kan det give fin mening at gøre det selv.

 

Ud over tiden der skal bruges på at bygge/renovere, så kommer du ikke udenom økonomien i det. Hvis du gør det selv, slipper du ikke for at betale for materialerne. Det gør du for den sags skyld heller ikke, hvis du vælger at hyre professionelle håndværkere til opgaven – der kommer du samtidig til at betale for deres tid. Det er derfor ingen hemmelighed, at det er dyre at hyre håndværkere til at udfører sit projekt. Har man ikke selv interessen i at gøre tingene selv, og samtidig har pengene til at lade vær, kan det give fin mening at hyre hjælp fra håndværkere. Gør du det, er det altid en god idé at indhente tilbud fra i hver fald 3 forskellige håndværkere. På den måde er du mere sikker på at få den rette pris. At indhente tilbud kan du gøre manuelt, eller du kan indhente 3 gratis byggetilbud på diverse hjemmesider, hvor det ovenikøbet er gratis.

Du skal også have i mente, hvor svært det egentlig er at udfører den opgave, som du skal få løst. Kan du i det hele taget finde ud af hvordan man løser opgaven? Hvis du tvivler, kan du let bruger rigtig meget ekstra tid, som ikke håndværkeren ville have gjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *