Gør det selv dødsbo? sådan gør du!

Gør det selv dødsbo? sådan gør du!
Gør det selv dødsbo? sådan gør du!

Står du pludseligt tilbage med et dødsbo, efter en afdød, kan det virke lettere intimiderende at skulle rydde et hjem fra en person eller et familiemedlem, du kender utroligt godt. Måske du endda er vokset op med at komme i hjemmet af og til, og derfor har mange minder forbundet med det.

Sorgprocessen og de mange følelser forbundet med at miste, kan i den grad have betydning for overskuddet til at skulle rydde et dødsbo. Men gør det selv rydning af dødsbo kan faktisk være en smuk og god oplevelse, hvor du mindes den afdøde, og samtidig kan det fungere som et slags overgangsritual, hvor du går rundt og tager afsked og siger farvel undervejs på din helt egen og særlige måde.

Følg disse trin, hvis du skal rydde et dødsbo

Rydning af dødsbo Fyn kræver lidt planlægning, og hvis I er flere familiemedlemmer, skal I også være på samme bølgelængde, før at det hele går op, og der ikke opstår konflikter, der kan splitte jer. I kan derfor prøve at følge disse simple trin, for at gøre hele processen langt mere overskuelig:

  • Planlæg på forhånd: Sæt jer ned sammen, hvis I er flere om det, og planlæg på forhånd, hvordan I ønsker at gribe opgaven an. Det skaber et godt overblik, og på den måde kan I se, hvad I skal se, på hvilke dage, for at nå i mål.
  • Få styr på arven: Få styr på arven, og hvem der skal have hvad, så I undervejs ikke støder på ting, nogle ender med at gøre unødvendigt krav på.
  • Tag forskellige ansvarsområder: Del jer op, og tag ansvaret for forskellige områder. Det kan fx være, at I rydder forskellige rum. På den måde undgår I sammenstød undervejs.
  • Gør noget ud af at samarbejd og ryk frem i eget tempo: Snak med hinanden og brug hinanden. Samarbejd. Men vær også opmærksom på at rykke frem i dit eget tempo, som du hele tiden har dig selv med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *